Detta är juryn

Nivette Dawod

Nivette Dawod

Reporter, Aftonbladet

Nivette Dawod är reporter på Aftonbladet och arbetar med utrikesjournalistik och liverapportering. Hon nominerades 2020 till Stora Journalistpriset för sin liverapportering om coronapandemin.

Foto: Björn Lindahl Aftonbladet

Jenny Sköld

Jenny Sköld

Ordförande och ansvarig utgivare för Mobile Stories

Jenny är har arbetat som reporter och redaktör på flertalet nyhetsredaktioner, senast kommer hon från TV4. Nu arbetar hon heltid med publiceringsverktyget Mobile Stories och projektet “Stärk unga med medie- och informationskunnighet”. Jenny är också medförfattare till boken Digital kompetens och källkritik i praktiken.

Lotta Bergseth

Lotta Bergseth

Vd för Mobile Stories

Lotta Bergseth har arbetat många år som fotograf och bildredaktör på olika nyhetsredaktioner och bildbyråer, senast på tidningen Metro. Lotta grundade tillsammans med Jenny Sköld Mobile Stories år 2015 och arbetar nu heltid med publiceringsverktyget för att fler ska öka sin medie- och informationskunnighet. Lotta är också medförfattare till boken Digital kompetens och källkritik i praktiken.

Henrik Nyberg

Henrik Nyberg

Mediepedagog, Mediekompass

Henrik Nyberg är journalist och ämneslärare som nu arbetar som mediepedagog med projektet Mediekompass inom TU – Medier i Sverige.